Nasa: vliegende schotel neergestort


vliegende schotel neergestort

Volgens Nasa is een vliegende schotel uit de ruimte neergestort in de woestijn van Utah. Maar de foto die ze recent daarvan hebben vrijgegeven heeft een twist, er waren geen buitenaardse wezens bij betrokken. De schotel, hier afgebeeld, was de Genesis sample return capsule, onderdeel van het Genesis ruimteschip gelanceerd in 2001 door NASA om de zon te bestuderen.

De onverwacht harde landing met meer dan 300 kilometer per uur gebeurde omdat de parachutes niet open gingen zoals gepland. De Genesis-missie was in een baan rond de zon en verzamelde zonnewinddeeltjes die gewoonlijk door het magnetische veld van de aarde worden weggeleid. Ondanks de crash landing bleven veel retourmonsters in goede staat om te analyseren.

Tot nu toe omvatten Genesis-gerelateerde ontdekkingen nieuwe details over de samenstelling van de zon en hoe de overvloed van sommige soorten elementen in verschillende mate voorkomen in het zonnestelsel. Deze resultaten hebben intrigerende aanwijzingen gegeven over hoe de zon en de planeten miljarden jaren geleden gevormd zijn.