Mannen vinden ‘normale’ vrouwen het leukst


Het schandaal rond de ‘dikke‘ meiden uit Benelux Next Top Model (foto) gaat voorbij aan een wetenschappelijk feit. Dun is niet aantrekkelijk.

Wetenschappers van de universiteit van Saint Andrews in Schotland hebben toevallig net vandaag onderzoek gepubliceerd over de voorkeuren van mannen als het aankomt op vrouwenfiguren. Zij concludeerden dat jonge mannen vooral meisjes met een normaal gewicht beoordelen als aantrekkelijk en gezond.

benelux top model

De onderzoekers zeggen dat de bevindingen een duidelijke boodschap zijn aan jonge vrouwen die geloven dat ondergewicht aantrekkelijk is.

Het ‘Perceptie Laboratorium’ van de universiteit vroeg vierentachtig vrouwelijke studenten een aantal vragen over hun gezondheid, nam hun bloeddruk en fotografeerde ze. De foto’s werden vervolgens getoond aan een groep mannelijke studenten die werd gevraagd om hun inschatting van de gezondheid, aantrekkelijkheid en het gewicht van de dames.

Het bleek dat de mannelijke proefpersonen de gezondste vrouwen ook beoordeelde als het meest aantrekkelijk. Magere vrouwen werden gezien als ongezond en minder aantrekkelijk.

Follow Faqtman on Twitter