Man zoekt auto (sinds 3 oktober)


Een Italiaan die naar het Oktoberfest in München ging, dacht slim te zijn. In plaats van zijn auto op de dure parkeerplaats van het feest te zetten, parkeerde hij in een zijstraatje van een zijstraatje. Vervolgens nam hij de tram naar het feestterrein om zich daar in het feestgedruis te storten.

Toen het feest voorbij was, realiseerde de man zich dat hij niet meer wist waar zijn auto stond. Vaag herinnerde hij zich dat het ergens langs de tramlijnen 16 of 17 moet zijn geweest, maar welke halte? Het enige dat hij weet is dat de auto ergens aan de oostelijke rand van München moet staan, zo bericht de krant Münchner Abendzeitung.

In de afgelopen maand is de Duitstalige Italiaan al vier keer naar München terug gekeerd om zijn auto te zoeken. Hij heeft zelfs overal in de stad briefjes opgehangen met een beloning van 200 euro voor wie de zilverkleurige VW Golf terugvindt. Met alcoholconsumptie heeft het verlies van de auto niets te maken, beweert de man in de Abendzeitung, hij was op het Oktoberfest voor zaken.