Lust bij vrouwelijk gevangenen


Opsluiting in een cel laat vrouwelijke lustgevoelens toenemen, maar alleen als het om een korte celstraf gaat. Veel vrouwen achter tralies kunnen aan weinig anders denken dan de dag dat ze vrijkomen en wat ze dan gaan doen met (ex-) vriendjes en echtgenoten. Die plannen worden vaak onmiddellijk uitgevoerd.

Tenzij vrouwen langer in de gevangenis zitten. Aanvankelijk hebben ze dezelfde lustgevoelens als de korter gestrafte dames, maar dat slijt na verloop van tijd. Ze ervaren dat in veel gevallen als prettig, voor het eerst van hun leven zijn ze niet in de grip van hun lustgevoelens. Het zijn deze gevoelens die ze vaak richting ‘foute mannen’ hebben gedreven, waardoor de vrouwen in de cel zitten.

Dat schrijven onderzoekers van Brown University (VS) in het vakblad Health and Justice. Ze concluderen dat gevangenisstraf voor vrouwen vaak een gunstig effect heeft. Vrouwen worden in de cel in veel gevallen behandeld voor drugsverslaving en geslachtsziekte. Als ze daar eenmaal vanaf zijn, beteren ze hun leven. Als ze seks hebben na hun vrijlating, is dat meestal veilig.

Een opmerkelijke uitkomst van de studie: vrouwen zeggen dat hun vriendjes ontrouw gaan zijn terwijl zij in de cel zitten, maar ze willen desondanks naar ze terug.