Nieuws

Kleding maakt de trainer


Ongelooflijk maar waar: wat een trainer draagt, kan de uitslag van een wedstrijd beïnvloeden.

De ideale trainer heeft verstand van voetbal, kan een opstelling maken die de tegenstander doet rillen en wisselt op exact het juiste moment. Oh, en hij draagt op de training een trainingspak en tijdens de wedstrijd een jasje en dasje.

In de praktijk: de trainer van het Italiaanse nationale elftal met zijn mannen.

Tot die opmerkelijke conclusie komen de voetbalonderzoekers van de universiteit van Portsmouth (GB). Deze voetbalfanaten bestuderen elk aspect van de sport op wetenschappelijke wijze en hebben ontdekt dat zelfs de kleding van de trainer invloed heeft op de uitslag. Hoe kan dat? Volgens het onderzoek schatten professionele voetballers de tactische inzichten van een juist geklede trainer hoger in. Ze zullen tijdens de wedstrijd beter naar hem luisteren.

Tijdens de training gelden andere regels. In deze meer ontspannen setting denken spelers juist dat een oefenmeester in een trainingspak meer verstand van voetballen heeft. Dat inspireert ze tot beter luisteren.

Daardoor krijg je spelers die meer focus hebben dan hun tegenstander. Ze zullen het plan van hun trainer beter uitvoeren en dus sneller de wedstrijd winnen.

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com