Kannibalisme in Noord-Korea


Uit de afgesloten communistische staat Noord-Korea komen berichten over een grote hongersnood en kannibalisme. De journalistieke organisatie Asia Press stelde met hulp van informanten in Noord-Korea een rapport van 12 pagina’s samen waaruit blijkt dat wellicht 10.000 mensen zijn omgekomen door hongersnood, vooral in de provincies Noord- en Zuid-Hwanghae.

In verschillende families zouden ouders de kinderen hebben vermoord om ze op te eten. Opmerkelijk genoeg zijn het vooral landbouwgebieden waar hongersnood voorkomt. Wat daar wordt geproduceerd zou naar de hoofdstad Pyongyang worden gebracht om door partijleiders te worden geconsumeerd.

Noord-Korea is een paria in de internationale gemeenschap. Het streng-communistische bewind dreigde de Verenigde Staten en Zuid-Korea vorige week nog met een bloedige oorlog vanwege sancties die de Verenigde Naties hebben opgelegd aan het regime. Recent lanceerde het regime een satelliet naar de ruimte. Die is waarschijnlijk al weer teruggevallen naar aarde.