‘Is Christus ook voor de Klingons gestorven?’


Afgelopen weekend was er in de Verenigde Staten een groot theologisch congres. Het thema: de mogelijkheid van buitenaards leven en wat dat met ons godsbeeld zou doen. De conclusie: vooral het christendom zal moeite hebben met het ontdekken van leven buiten onze eigen planeet.

In de net gepubliceerde resultaten van de conferentie is te lezen dat van alle heilige boeken, vooral de Bijbel de mogelijkheid van buitenaards leven uit lijkt te sluiten. Neem Jezus, die is volgens de Bijbel voor de mensen gestorven. Maar wat als er Klingons blijken te bestaan? Is hij dan ook voor hen aan het kruis genageld?

Islam heeft volgens de godsdienstkenners minder een probleem met ET. Mohammed was geen incarnatie van God, maar een profeet. Een mens met een goddelijke boodschap sluit niet uit dat er op andere planeten ook profeten rondlopen. Misschien een Ferengi met de boodschap dat je geen varkens mag eten.

De ontdekking van buitenaards leven is het meest makkelijk voor hindoes, concludeerden de verzamelde theologen. Die hebben zo veel heilige figuren in hun tempels, daar kan een klein groen mannetje nog wel bij.

Follow Faqtman on Twitter