Add to Google

Iedere vijfde vis Chinees

Door: Redactie | Geplaatst: 1 feb 2011 | Trefwoorden: Aktueel, Biologie, Opmerkelijk, Wetenschap | Volg reacties via RSS 2.0 | Reageren is niet mogelijk.

Vanavond een moot gebakken vis op tafel? Grote kans dat het beestje opgroeide in de binnenlanden van China.

Foto: © Rick Becker-leckrone.

Van iedere vijf vissen die je eet, komt er namelijk één uit een commerciële visfarm in China. Mensen eten wereldwijd jaarlijks 17,2 kilogram per persoon, dagelijks zo’n 50 Gram. In noordelijk Europa verorberen we 15 kilogram per jaar. De visconsumptie is nog nooit zo hoog geweest, zo staat te lezen in een VN rapport over visconsumptie.

Al die visvangst – 145 miljoen ton per jaar – moet natuurlijk ergens vandaan komen. De zee levert niet meer genoeg op, vandaar dat een derde van alle consumptievis tegenwoordig uit visfarms komt. Het overgrote deel daarvan staat in China. Het aantal vissen uit visfarms zal de komende jaren alleen maar toenemen, denkt de VN.

De meest gevangen vissen ter wereld:

  • Pacifische sardine
  • Alaska koolvis
  • haring
  • Bonito tonijn
  • Follow Faqtman on Twitter

    Reageren is niet meer mogelijk

    Foto galerij

    Inloggen / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes