Hotels met zwembad op het dak


Zwemmen is meestal een rustgevende bezigheid, maar voor de zwembaden in sommige hotels moet je sterke zenuwen hebben. En zeker geen hoogtevrees.

De website HotelChatter stelde een lijst op van ‘de 10 zwembaden met de meeste doodsverachting’. De hotels op de lijst zijn in meerderheid wolkenkrabbers. De zwembaden op hun daken lijken uit te komen op watervallen. Zeker in het Marina Bay Sands Hotel in Singapore zijn vast veel zwemmers bang dat ze zullen verdwijnen in een waterval. Het hotel is het duurste in de wereld (de bouw kostte zes miljard euro) en telt 55 verdiepingen.

Toch is het minder eng dan het lijkt. Het water dat over de rand van het zwembad klotst, valt niet in de diepte, maar komt gewoon terecht in een opvangbassin. Als de gasten geen al te gekke dingen doen, hoeven ze dus niet 200 meter lager in hun zwembroek op straat te eindigen.

Andere hotels in de lijst hebben onder andere een zwembad van plexiglas die over de rand van het dak lijken te vallen en een zwembad met een glijbaan waarin je door een haaienbassin glijdt.

Baal je ervan dat je hier het budget niet voor hebt? HotelChatter heeft ook een lijst gemaakt met lelijkste hotels, misschien vrolijkt dat een beetje op.