Nieuws

Horecapersoneel snel alcoholist


Wie in de horeca werkt, heeft een veel grotere kans om alcoholist te worden. Volgens een studie, verschenen in het vakblad Scandinavian Journal of Public Health, drinkt 63 procent van het personeel in bars, restaurants en hotels zorgwekkend veel.

Foto: Clock.

Vooral jonge vrouwen in de horeca lopen gevaar alcoholist te worden, van deze groep drinkt 82 procent te veel alcohol.

Voor deze studie werden ruim duizend inwoners van Zweden tussen de 18 en 59 ondervraagd. Daarvan werkten 579 mensen in de horeca; 434 proefpersonen hadden een andere baan. Vooral de werknemers in de horeca bleken flink in te nemen, met name als ze onder de 30 waren. Dat bevestigt eerdere studies, die een makkelijke verkrijgbaarheid van alcohol als risico bestempelen.

Mannelijk horecapersoneel scoorde op een standaard test naar alcoholgebruik in meerderheid een 8, vrouwen scoorden een 6. Dat zijn precies de scores die een mogelijke verslaving aan alcohol aangeven.

Follow Faqtman on Twitter