Nieuws

Homofoben zijn gay


Hoe meer mensen homo’s haten, hoe groter de kans is dat ze zich zelf enorm aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht. Homofoben zijn vaak mensen die hun homoseksualiteit (moeten) onderdrukken, dat heeft een team van Duitse en Amerikaanse onderzoekers ontdekt.

Foto: Flickr.com/philippe leroyer

Onderzoeksleidster Netta Weinstein vertelt: “Homofoben hebben vaak een extreme afkeer van homoseksuelen en lesbiennes omdat zij hen confronteren met hun diepste gevoelens.” Co-onderzoeker Richard Ryan voegt hier aan toe: “Deze mensen voeren een oorlog met zichzelf en soms komt dit conflict naar buiten.”

Voor het onderzoek werden vier groepen van 160 studenten uit Duitsland en Amerika onderworpen aan testen waaruit moest blijken hoe ze tegenover homoseksualiteit staan. In een van de testen kregen ze op een computer foto’s te zien die ze moesten
verdelen in de categorieen ‘homo’ en ‘hetero’. Ook werd hun onderbewuste voorkeur getest door te kijken hoe de studenten reageerden op woorden of beelden die ze heel kort zagen. Verder werd hen gevraagd naar hun opvoeding. Waren ze onderdrukt door hun ouders of kregen ze juist alle vrijheid om zichzelf te zijn?

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met begripvolle ouders beter een beter beeld hebben van hun geaardheid dan kinderen van autoritaire ouders. Die kinderen zeiden opmerkelijk vaak dat ze het een aantrekkelijk vonden, terwijl de uitslagen duidelijk het ander aangaven.

Wist je dat zestig procent van de vrouwen biseksuele gevoelens heeft?

Follow Faqtman on Twitter

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com