Hitler imitator teistert Oostenrijk


geboortehuis van Hitler

De Oostenrijkse politie vraagt uw aandacht voor het volgende. In de afgelopen weken is in de plaats Braunau een man gesignaleerd met een verontrustend uiterlijk. Hij draagt zijn haar in een onmiskenbare lok en onder zijn neus bevindt zich een klein snorretje, ongeveer ter hoogte van de neusgaten. Hij draagt een bruin pak en heeft zich bij gelegenheid voorgesteld als Harald Hitler.

Nee, dit is geen grap. De autoriteiten in Braunau willen graag weten wie deze man is, meldt de Oberoesterreichische Nachrichten en waarom hij zich uitdost als de voormalige Führer. En vooral waarom hij steeds weer rondhangt bij het geboortehuis van de nazi dictator (foto). Niet dat de man iets strafbaars doet, er is geen wet die verbiedt dat je je uitdost als Hitler. Slechts het dragen van nazi symbolen, als het hakenkruis, zijn in Oostenrijk verboden.

Maar men wil graag dat de man ophoudt met het zich vertonen als dubbelganger van de kwaadaardige genius achter de Holocaust. Of wellicht is er geestelijk iets mis met de man. Hoe dan ook, Harald, kom even langs op het politiebureau.