Hasj houdt je slank


‘Het gebruik van hasj wordt geassocieerd met een acute toename van calorie-inname’, zo staat te lezen in een onderzoeksrapport over drugsgebruik in het laatste nummer de American Journal of Medicine. Het is een bekend fenomeen onder blowers. Je krijgt gigantische honger, vooral naar zoetigheid. Mensen die geregeld hasj roken, eten wel 600 calorieën per dag meer.

Toch komen hasj rokers gemiddeld niet aan. Sterker nog, het internationale team achter het onderzoeksrapport ontdekte dat geregelde inname van hasj leidt tot een smaller middel en een beter cholesterolgehalte. Bovendien zijn blowers beter in het reguleren van hun insulinegehalte, waardoor ze beter glucose opnemen.

In lekentermen: hasj roken is goed voor je figuur.

Het onderzoek doet niets af aan de slechte kanten van hasj. Het tast bij geregeld gebruik je hersens aan, door de rook kun je longkanker krijgen en je maatschappelijke status gaat er ook niet echt door vooruit. Maar ook dit nadeel heeft dus een voordeel, je blijft er tenminste lekker slank bij.

Hoe dat precies werkt, daar zijn de onderzoekers nog niet achter. Wel denken ze dat er een link bestaat tussen deze ontdekking en eerder onderzoek waaruit bleek dat blowers minder last hebben van diabetes.