Gek dood gaan


Nu 2014 in het verleden ligt, druppelen de eerste statistieken. Onder meer over hoe mensen dood zijn gegaan.

Selfies maken
De cijfers zijn nog niet allemaal binnen, maar enkele tientallen mensen zijn wereldwijd omgekomen door het maken van een selfie. Meestal door op en gevaarlijke plek te poseren, maar er zijn ook gevallen van jongens die op de foto willen met hun wapen. Drie daarvan schoten zichzelf dood voor ze een foto konden schieten.

SMS’en
In de VS zijn afgelopen jaar naar schatting 6000 mensen overleden omdat ze aan het mailen waren in de auto. Volgens onderzoek is je kans om te sterven 23 keer hoger als je sms’t tijdens het rijden.

Snoepautomaten
De automaat heeft je euro ingeslikt maar er geen Mars voor teruggegeven. Je begint het ding te kantelen om de snack alsnog te laten vallen. De automaat valt om, de 300 kilo vermorzelen je lichaam. Vergezocht? Gemiddeld 13 mensen komen ieder jaar op deze manier om het leven.

Nijlpaarden
Vergeet die prachtige natuurdocumentaires met lieve nijlpaarden, deze 4000 kilo wegende dieren zijn levensgevaarlijk. Per jaar komen in Afrika 2900 mensen om doordat ze in aanvaring komen met een hippo.

Honden
‘Hij doet niks hoor!’ Afgelopen jaar kwamen in de VS 37 mensen om door hondenbeten. De meeste daarvan zijn kinderen en oudere vrouwen. Voor Europa gelden vergelijkbare cijfers.

Mieren
Jazeker, mieren. Niet minder dan dertig mensen sterven jaarlijks door mieren, bijna allemaal in Afrika. Als een paar miljoen mieren je tegelijk aanvallen, ben je het haasje. Omdat één Afrikaanse kolonie al 20 miljoen exemplaren kan bevatten, is dat geen onmogelijkheid.

Uit bed vallen
In de Verenigde Staten goed voor 450 doden per jaar. Ongeveer 1,8 miljoen mensen komen daar in het ziekenhuis terecht na een val. Levensgevaarlijk, dat slapen.