Een tijger van 1 millimeter *Update*


Een Taiwanese kunstenaar heeft een beeld van een tijger gemaakt. Uit een rijstkorrel. Nu met beeld!

Voor Chen Forng-shean is klein het nieuwe groot. Al jaren specialiseert de instrumentenmaker uit Taipe zich in het maken van zeer kleine kunstwerken. Hij kaligrafeerde boekjes van enkele millimeters. Je kunt ze alleen lezen met een vergrootglas. Ook bewerkt hij eetstokje tot ze vol duizelingwekkend kleine details zitten.

Maar met Chinees nieuwjaar voor de deur wilde hij wel eens iets speciaals doen. Het jaar van de tijger begint komende februari, dus sneed hij een ‘standbeeld’ van een tijger uit een rijstkorrel. Het heeft bijna drie maanden geduurd en Chen geeft toe dat hij zo nu en dan bijna gek werd. Maar de tijger uit rijst is klaar.

rijsttijger

Foto’s zijn er nog niet van (we tonen hier een van Chens oude werken), maar volgens Taiwanese journalisten die het beeldje hebben gezien is het een meesterwerk. Niet alleen is de tijger precies in de goede proporties, Chen heeft hem beschilderd. Zelfs de tong van het beest is zichtbaar en rood geschilderd. We wensen meneer Chen vast gong xi fa choi! (gelukkig nieuwjaar)