RSS artikelen en reacties | |
Add to Google

Dure auto maakt man aantrekkelijk

Door: Redactie | Geplaatst: 5 mrt 2010 | Trefwoorden: Aktueel, Psychologie, Wetenschap | Volg reacties via RSS 2.0 | Reageren is niet mogelijk.

The vette makes them wet, zeggen platte Amerikanen. Wie in een Corvette rijdt, heeft de vrouwen voor het oppikken. Is nog waar ook.

Brits onderzoek toont aan dat vrouwen een man in een dure auto vele malen aantrekkelijker vinden. Praktisch nieuws, zo vlak voor de Auto RAI.

De opzet van het onderzoek is verbazend simpel. Een groep vrouwen tussen de 20 en 40 werd twee foto’s getoond van dezelfde man. Op de eerste foto zit hij in een nieuwe Bentley Continental, een auto van rond tweeĂ«neenhalve ton. Op de tweede foto rijdt meneer een oude Ford Fiesta met deuken.

Een reuze aantrekkelijke auto - voor vrouwen.

Een reuze aantrekkelijke auto - voor vrouwen.

De vrouwen werd gevraagd de aantrekkelijkheid van de man uit te drukken in een cijfer. Gemiddeld kreeg dezelfde man in de Bentley een veel hoger cijfer. Dat bevestigt eerder onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen gevoelig zijn voor de status van een man.

Omgekeerd werkt het totaal niet. Mannen die twee foto’s van een vrouw in beide autotypes moesten beoordelen, vonden de vrouw op beide plaatjes even aantrekkelijk. Mannen letten veel meer op uiterlijk en het figuur van een vrouw.

Volgens onderzoeksleider, Dr Michael Dunn, van het University of Wales Institute in Cardiff, hebben vrouwen waarschijnlijk een evolutionair voordeel om op poenige mannen te vallen. ‘Maar het kan ook betekenen dat ze gewoon oppervlakkiger zijn’, zo zei hij tegen de Daily Telegraph. Maar hij rijdt zelf dan ook in een Ford Ka.


Reageren is niet meer mogelijk

Foto galerij

Inloggen / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes