Dunne rubbertjes voor atleten


Wat gebeurt er als je duizenden goed uitziende, strakke jonge mensen drie weken bij elkaar stopt in een klein dorp? Juist. Met die gedachte in het achterhoofd worden er de afgelopen jaren bij de Olympische Spelen steevast condooms uitgereikt aan atleten en staf. In Londen gingen er vorig jaar 150.000 doorheen.

De Olympische Spelen van Tokio in 2020 zijn een uitgelezen kans voor de Japanners om te laten zien dat ze niet alleen goede elektronica maken, maar ook geweldige condooms. Fabrikant Sagami Rubber heeft zich al gemeld om de atleten te voorzien van het voorbehoedsmiddel. Bij de Winterspelen van Nagano in 1998 deelde deze firma ook al 20.000 exemplaren uit. Die waren zó dun, dat ze razend populair werden.

Sagami heeft aangekondigd nu nog dunner poly-urethaan te gaan gebruiken. Van 0,024 millimeter in Nagano gaat de dikte nu naar beneden naar 0,02 millimeter. Concurrent Okamoto heeft zich ook gemeld. Zij bieden de organisatoren een condoom van latex, dat 0,03 millimeter is. Ietsje dikker, maar wel zo prettig aan de huid, zegt Okamoto.

Laat de condoomoorlogen maar beginnen.