Darmverblijf ontwaardt diamant


Een juwelier uit het Australische Brisbane kreeg de schrik van zijn leven. Een dief ging er vandoor met twee ringen, waaronder een kostbaar exemplaar met een diamant, ter waarde van 17.500 euro. Gelukkig was de politie de dief al snel op het spoor. Alleen slikte de vingervlugge man de twee ringen tijdens zijn vlucht in.

De dief beloofde de politie dat hij zou wachten tot de beide ringen via de natuurlijke weg weer naar buiten zouden komen. Alleen kwam de politie er al snel achter dat minstens één ring in het toilet van de gevangenis terecht was gekomen. De dief had doorgetrokken om het bewijsmateriaal te vernietigen.

Daarop werd de schurk naar het ziekenhuis gebracht, waar een chirurg de andere ring uit de darmen peuterde. Dat was gelukkig de dure ring met de diamant.

Ondertussen was de Australische pers op de ringen-poepende dief gesprongen. De juwelier kreeg daarmee gratis reclame. In de sfeer van Kerst besloot hij de teruggevonden ring te veilen en de opbrengst aan een goed doel over te maken. Helaas bleek het verblijf in de darmen van een dief de waarde geen goed te hebben gedaan. Slechts 10.500 euro wilde iemand voor het grondig gereinigde sieraad neertellen.

De dief verschijnt na Oud en Nieuw voor de rechter.