Nieuws

Broodjeszaak kweekt eigen sla


Een broodjeszaak in Tokyo heeft een aardige gimmick bedacht: de sla voor op de broodjes kweken ze zelf.

slaHet nieuwe filiaal van broodjeszaak-keten Subway, in het Marunouchi-gebouw in Tokyo, opent zijn deuren vandaag voor het eerst. De vestiging zal broodjes klaarmaken met organische sla uit een paar grote glazen bakken midden in de winkel. Dankzij het groente-fabriekje heeft de winkel een eigen bron van verse, organische sla, vrij van pesticiden.

De sla groeit in hydrocultuur. Bij die manier van kweken staan planten in water waaraan voedingsstoffen zijn toegevoegd. Het personeel van Subway hoeft dus niet te hannesen met aarde en kunstmest.

Dankzij sushi heeft Japan al de naam dat het goed is in gezonde fast food, dus dat Subway dit idee daar uitprobeert is niet zo gek. Maar meer dan een gimmick is het vooralsnog niet. De eigen kweek is twee keer zo duur en is bij lange na niet genoeg voor alle broodjes. Slechts vijf procent van de nodige sla komt uit de winkel zelf.

Een filmpje van de kleine glazen groente-fabriek zie je hier.

subway