Amerika’s nieuwste wapen: zwaarden


ninja bom met zwaarden

De leider van een bekende terroristische organisatie loopt over een markt. Een uitgelezen kans om de man te elimineren, een drone hangt al boven de locatie. Maar een normale raket afvuren zou niet alleen de terrorist, maar ook tientallen andere mensen op de markt ombrengen. De nieuwste oplossing van de Amerikaanse luchtmacht? Zwaarden!

De officiƫle aanduiding is AGM-114R9X, maar achter dat saaie cijfer verbergt zich een sensationeel nieuw wapen, een raket waar razend scherpe zwaarden uitklappen van 45 kilo. De raket snijdt daarmee alles dat zij tegenkomt in kleine stukjes.

Op deze manier is vorig jaar al-Qaida leider Abu Khayr al-Masri omgebracht in SyriĆ«. Foto’s van de auto waarin hij reisde, verbaasden analisten al. Er is een gat in het dak van de auto te zien, alsof iemand met een reusachtige appelboor naar binnen is gegaan. De Wall Street Journal heeft ontdekt dat het met de nieuwe raket is gedaan, dat nu al als bijnaam ‘ninja-bom’ heeft.

Niet zulk goed nieuws voor Abu Khayr al-Masri, die in duizend stukjes is gehakt, wel voor de mensen om hem heen, die nog leven. Al is niet uit te sluiten dat ze een trauma hebben overgehouden aan het zien van een auto met daarin de vleesafdeling van een supermarkt.