Adoptiekinderen als accessoires


De site Minx is bedoeld voor jonge kinderen. Die leren er over de morning after pil en het adopteren van donkere kindjes.

Je bent een meisje van zeven. Waar heb je zin in: de condooms kopen, lingerie uitzoeken of toch een leuk kindje adopteren? In het nieuwe online spel Minx kan het allemaal. Jonge kinderen, vooral meisjes, worden aangemoedigd om zichzelf online te gedragen als virtuele volwassenen.

Minx 1

Spelers kleden hun virtuele minxes in sexy lingerie en andere onthullende outfits en kopen ‘trofee wezen’ – adoptiewezen die goed bij hun kleding passen. Je hebt de keuze tussen de meisjes Pax en Maddox en een jongen genaamd Zahara. Toevalligerwijze zijn dat de namen van de adoptiekinderen van Angelina Jolie.

Je kunt ook kiezen voor David Banda van vier, en Mercy, vijf. Beide virtuele kinderen komen uit Malawi en zijn duidelijk geïnspireerd op Madonna’s geadopteerde kinderen. Anders kies je voor een leuk Hatïaans kindje.

Minx 2

Het controversiële spel is bedacht door een onderneming uit Londen. Zij bieden spelers (de minxes, ‘brutale meiden’) de mogelijkheid veel alcohol te drinken en virtuele mannen te verleiden. De bedoeling is om zo ‘cool’ mogelijk te worden.

Minx werd kort voor Kerstmis gelanceerd en heeft al 20.000 leden – sommige daarvan zijn pas zeven, blijkt uit onderzoek van Britse kranten. Iedereen kan meedoen. Door een SMS van 1,50 euro te sturen krijg je een virtuele identiteit en kun je beginnen met virtueel feest vieren.