Nieuws

Selderij helpt tegen bloedkanker


Het eten van selderij en peterselie kan leukemie voorkomen. Dat blijkt uit Gronings onderzoek.

Deze groentes zitten tjokvol apigenine, een stof waarvan al is aangetoond dat het werkt tegen vrije radicalen. Maar onderzoek door Maikel Peppelenbosch van de Universiteit van Groningen toont aan dat het ook werkt bij de bestrijding van bepaalde soorten leukemie, oftewel bloedkanker.

En het is nog lekker ook

En het is nog lekker ook

Er is alleen één nadeel: apigenine werkt chemotherapie weer tegen, zodat je beide therapieën niet tegelijk kunt toepassen. Je kunt ook selderij en peterselie preventief eten om gezond te blijven. Beide groentes bevatten sowieso veel vitamine C, zodat je er nooit slechter van zult worden.

Eerdere studies hebben al aangetoond dat apigenine ook in voedingsstoffen als rode wijn en tomatensaus zit en vrouwen kan beschermen tegen eierstokkanker.

Foto: Helga Lobster.