1 op 10 Facebookt voor erotiek


Facebook is voor één op de tien mensen een goede plek om nieuwe seksuele contacten op te doen Ze gebruiken het sociale netwerk vooral voor erotiek.

Dit is een van de conclusies uit een grootschalig onderzoek naar seksuele trends en behoeften, uitgevoerd door C-Date, de grootste ‘casual dating’-site ter wereld. Nederlanders zijn van alle onderzochte landen het meest conservatief als het gaat om het vinden van een spannende date online. Slechts vijf procent geeft aan dit wel eens via social media zoals Facebook te doen.

Verder blijkt dat mannen gemiddeld vaker online op zoek zijn naar een avontuurtje (15 procent) dan vrouwen (5 procent). Aan het onderzoek deden 5760 mensen mee in tien Europese landen en in Brazilië.

De onderzoekresultaten laten opvallende verschillen tussen landen zien. Zo staan Brazilianen fier aan kop (18 procent) in het gebruiken van social media voor het vinden van erotiek. Ook onder Italianen, Noren en Oostenrijkers geeft meer dan 10 procent aan online het seksuele avontuur op te zoeken. Nederlanders bungelen onderaan in de ranglijst; slechts een op de twintig mensen logt hiervoor in op Facebook. Opvallend is verder dat 64 procent van de mannen online flirten niet als vreemdgaan beschouwt, terwijl slechts 36 procent van de vrouwen dit vindt.