Filmtitels die het gelukkig niet werden


Een titel voor een film bedenken is nog niet zo makkelijk. Kies een verkeerde naam en de film kan floppen. Faqt presenteert, namen die het gelukkig niet werden.

 • Pretty Woman. Heette oorspronkelijk ‘The 3000’, naar het bedrag dat Julia Roberts krijgt om een week lang met Richard Gere op te trekken.  In het oorspronkelijke script was Roberts bovendien verslaafd aan crack. In de handen van Disney werd het echter een romantisch verhaaltje over echte liefde.
 • Back tot the Future was er bijna niet gekomen. Wat wil je ook, met een titelvoorstel als ‘Spacemen from Pluto’. De reden voor de bizarre naam was dat ‘een film met het woord future in de titel’ volgens sommige studiobazen nooit zou werken.

  Spacemen from Pluto?
  Spacemen from Pluto?
 • Halloween is een klassieker in het horror-genre geworden. Zou dat ook zijn gebeurd met de oorspronkelijke titel ‘The Babysitter Murders’?
 • Het Sandra Bullock vehikel Miss Congeniality heeft een titel die veel Nederlanders maar moeilijk uit kunnen spreken. Dan was de oorspronkelijke titel ‘Undercover Miss’ misschien makkelijker geweest.
 • De beroemdste film aller tijden. Zo wordt Casablanca ook wel genoemd. Een lekkere korte titel die goed in het gehoor ligt en exotisch klinkt. De film was als ‘Everyone comes to Rick’s’ (de oorspronkelijke titel) misschien minder succesvol geworden.
 • De slasher film Scream had als werktitel Scary Movie. Dat vonden de studiobazen zo’n goede naam, dat ze hem later daadwerkelijk hebben gebruikt, voor de spoof Scary Movie.
 • Stel je maakt een film over de Titanic en de opvarenden van dat schip. Dan noem je je rolprent toch zeker Titanic? Mis. Aanvankelijk moest de film ‘Ship of Dreams’ gaan heten, om te benadrukken dat het om de mensen ging. Gelukkig kwamen de producers nog op tijd bij hun zinnen.