6 dingen die je nog niet wist over Amerika


Nu de Amerikaanse verkiezingen flink op stoom beginnen te komen presenteert Faqt.nl de gekste feiten over het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Amerika is arm
Niet minder dan 45,8 miljoen mensen leven van voedselbonnen. Dat is 15 procent van de totale bevolking. Sinds 2009 is dat aantal met 34 procent toegenomen.

Amerika is godsvruchtig
Liefst 47 procent van de Amerikanen gelooft dat de mensheid minder dan 10.000 jaar geleden ontstond doordat God Adam en Eva maakte. Slechts 13 procent denkt dat God niets met het ontstaan van de aarde te maken heeft.

Amerikanen werken hard
Een Amerikaanse werkgever is niet verplicht een werknemer vakantiedagen aan te bieden buiten de christelijke feestdagen. De meeste grote werkgevers bieden uit de goedheid van hun hart tien vakantiedagen per jaar, tegen 20 verplichte dagen in Nederland.

Je betaalt in Amerika met een Oostenrijkse munt
Het woord dollar is een verbastering van de Habsburgse thaler, genoemd naar de plaats waar die munt werd geslagen, Joachimsthal.

Er wordt Spaans gesproken
Iets meer dan 12 procent van de Amerikanen heeft Spaans als eerste taal. Alleen in Mexico, Argentini├ź, Spanje en Colombia wonen meer mensen die Spaans spreken.

…en Nederlands
De enige Amerikaanse president die geen Engels als eerste taal sprak was Martin van Buren. Hij sprak Nederlands. Tegenwoordig hebben 150.000 Amerikanen Nederlands als eerste taal.

Follow Faqtman on Twitter